Bu yazıda hiç eleştiri yok: Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

Herkes bir gününü bu diziye ayırabilir mi? Çünkü zaten soluksuz izleyecek ve bir günde bitireceksiniz. Gurmelerin çoktan izlediği, çaylaklarınsa hemen izlememesi gereken bir dizi, Weightlifting Fairy Kim Bok Joo.

Çaylaklar hemen izlememeli çünkü muhtemelen daha sonra bu kadar kaliteli bir k-drama bulmanız her zaman mümkün olmayacak.

Dizimiz iki eski arkadaşın bir spor üniversitesinde karşılaşması ve birbirlerine aşık olması üzerine. Kadın karakterimiz Kim Bok Joo halterci, eğlenceli, bayağı güçlü ve görece ‘’çirkin’’. Erkek karakterimiz Jung Joon Hyung yüzücü, yakışıklı ve seksi (zaten Nam Joo Hyuk hakkında aksi bir sıfat kullanılmamalı).

Dizinin en güzel yanı karakterlerin tamamı tarafından hissedilen tüm duyguların çok doğru ve saf bir şekilde aktarılma konusunda çok başarılı olması. Dizi ve film izlerken ağlama huyu olmayan biri olarak, Kim Bok Joo ilk aşk acısını çektiği sırada antenman koçunun kollarında ağlarken ben de onunla senkronize bir şekilde ve aynı desibelde ağlamıştım. Ayrıca babası az kalsın paspasın sapıyla Kim Bok Joo’ya girişecekken de bayağı panik olmuştum.

Dizi sadece aşk ve dramdan ibaret değil tabii. Sporcularımızın yarıştığı sahnelerde de başrol kazanamadığında (ki çoğunlukla kazanamıyorlar :D) biraz sövmek isteyeceksiniz. Yine bu yarışlarda heyecan izleyiciye o kadar iyi veriliyor ki bazen diziyi durdurup bir nefes almanız gerekecek.

Bunca dramaya ve hüzne rağmen sonunun mutlu biteceğini bilerek gönül rahatlığıyla izleyeceğiniz, hızlı bitireceğiniz ve bittiğinde bir süre boş duvarı izleyeceğiniz bir dizi olacak sizin için. Hatta belki bittiği gece uyurken kafanızda ikinci sezonu çekeceksiniz. Ayrıca OST’lerini mutlaka dinleyin, bayılacaksınız.

Dizinin başrolleri bir süre gerçek hayatlarında da romantik bir ilişki yaşayıp kısa bir süre sonra ayrıldılar, bu arada. Bana göre şu ana kadar bir araya gelen en iyi koreli çiftti kendileri.

Nam Joo Hyuk sporcu olduğu ve çirkin kızlardan hoşlandığı dizilerde oynamaktan bayağı zevk alıyor gibi (bkz: Twenty One Twenty Five, School 2015). Üstüne çok yapıştığından mıdır, başka bir rolde oynadığında yadırgıyorum artık.

Her ne kadar bu yazıda eleştiri yok diye başlasam da, k-drama sektörüne bu konuda sitemlerimi sunmak istiyorum;
Neden hep yakışıklı çocuklar çirkin kızlardan hoşlanıyorlar?

Eylülde: Michelle Gurevich, Tamino ve bir sürü güzel şey
18 Ağustos’ta Vizyona Girecek Filmler