Karantina Guideline

  1. Sıkılıp sıkılıp Stand-up’çı tutuklattırma.
  2. Mezun olduktan sonra okumadığın bir bölümün ünvanıyla televizyona çıkma. Hayat eskisi gibi değil. En azından Twitter’da. Orada kimse seni affetmez.
  3. Görüntülü konuşma screenshotlarını paylaşma. Unutma ki görüntülü konuşma storysi normal zamandaki araba storysine denk geliyor. Benzer kalitesizlikte. Merak da etmiyoruz. Hayır bir de yamuk yumuk halini yakalıyorsun herkesin. Onlara da yazık.
  4. Bilmem ne Bingo testlerini yapma. Haydi yaptın diyelim, bari paylaşma. Ekmek yapma challenge kitap okuma challenge falan iyi güzel de, ben neden senin Iğdır yazısının önünde fotoğraf çektirdiğin bilgisine sahip olayım ki?
  5. Yeni sezonu başlamış dizilerin spoilerlarını verme çünkü herkesin senin kadar boş vakti olmayabilir. İşe gitmek zorunda olan insanları düşün. Eve geldiğinde La Casa De Papel’in son sezonunu izlemek istiyor olabilir. Tabi gün içinde sosyal medyaya baktığında senden spoiler yemediyse. (Evet, #efsoduyar)
  6. Kendini sanata sepete verebilirsin ama çok da kaptırma. Zira ben geceleri kendimi, yaptığım el işlerini tam zamanlı bir işe çevirdiğim ve mesleğimden istifa ettiğim günün konuşmasını hazırlarken bulabiliyorum.
  7. Evdeyim diye salıp bakımsız dolaşma. Üç saat sürecek 5 katılımcılı akraba görüntülü konuşmasının seni ne zaman yakalayacağını asla bilemezsin.
  8. Netflix batağına saplanmaktan vazgeç. Biraz da şu sıralar bol bol nostalji kuşağı yayımlayan televizyona şans ver. Ailecek Yeditepe İstanbul izlemenin zevki Youtube’dan tek başına izlemekten daha zevkli.
  9. Bizim neslimiz için eşi benzeri olmadığını düşündüğümüz (umarım olmaz) karantina günlerini dizi film oyun üçlüsünde harcama. İlerde torunlarına anlatacağın günler bunlar. Bunu unutma ve eline kağıt kalem alıp yaşadıklarını, yaptıklarını ve hissettiklerini not al. Hatta biraz abartabilirsin. Anlatırken heyecan eklemek lazım.
  10. Uyku düzenini bozma. Bu imkansız bir şey farkındayım ama sonra toparlamak çok zor olacak. Kendini derse geç kalmış olmana rağmen Beytepe Köprüsü’nde 550’nin ucu bucağı görünmeyen kuyruğuna doğru yürürken küfrederek bulabilirsin.
  11. Hayatını ciddi anlamda etkileyecek kararlar almaktan kaçınma. Biliyorum çok ekstrem fikirler geliyor aklına. Ama korkma, onları uygula. Ancak bu şekilde o fikirlerin seni bir daha meşgul etmemelerini sağlayabilirsin. Evet ciddi kararlar almak için yanlış bir dönem, şartlar fazla sıra dışı gibi görünüyor. Ama zaten hayatımız normal akışında ilerlerken hiçbirimiz riskli kararlar alamıyoruz. Bu ancak böyle şartlar altında cesaret edebileceğimiz bir şey. Neyse kişisel gelişimci gibi konuştuğumu fark edip bu maddeyi burada noktalıyorum. Ne demek istediğimi anlamışsındır.
Bu yazıyı paylaşın:
Sonraki yazı
Ankara’da Bu Hafta Ne Yapılmaz? #4
Önceki yazı
Dev Hizmet

Başlıklardan...