San Sebastian Cheesecake

Ana vatanı İspanya olan cheesecake’imizi, İspanya’da kimsenin bilmediğini iddia ediyorlar. İsmi Türkiye’ye yanlış mı gelmiş patent mi alamamış söylentileri…Gelgelelim bizi asıl ilgilendiren kısmına, son zamanların en popüler tatlılardan biri olmasına. Hepsi bir arada olan tadın tiryakileri her yerde dolaşıyor. Sanki bu çizkekin tadında bir sır var da kimse birbirine söylemiyor. San Sebastian, popülerliğiyle trileçeden sonra hepimize yeni bir nefes, yeni bir tüketim çılgınlığı oldu.

Birkaç kez çeşitli yerlerde beğenmeye çalıştığım tatlıyı bir türlü çözümleyemiyorum. Cheesecake’lerde alışık olduğumuz alt taban, lezzetle yediğimiz üst sos yok. Üstünün yanıklığı, canım kazandibiyi andırsa da alakası yok. İçinde krem karamelle yarışacak kadar yumurta var. Maliyeti oldukça yüksek, hayliyle dilimi epey kazık. İçinde hallice peynir olmasından kaynaklı tadı tuzlu. Tatlı olmasından kaynaklı şekerli de birazcık. Aklımda sürekli şu soru, damak zevkine uyuyor mu gerçekten? Bu San Sebastian’ı diğer cheesecake’le karşılaştıramıyorum pek. Hani biz sütlaçlar, kazandibiler, profiterollere sahibiz (şerbetli tatlılara girmiyorum bile). Bu değişik tadın gündeme oturmasını, son günlerde birden herkesin hastası olmasını şaşkınlıkla izliyorum şahsen.

Zira bu çılgınlığın sonu trileçeye benzeyecek. Belli bir süre ortaya çıkıp sonra yok olacağının bence herkes farkında. San Sebastian Cheesecake, abartılmış lezzetler arasında yerini kazımış halde. Vampirleşen Popülarite’ye de ismini çoktan yazdırdı!

Kategori: Vampirleşen Popülarite
Etiketler:
Bu yazıyı paylaşın:
Sonraki yazı
Nasıl Sinefil Olunmaz?
Önceki yazı
Underdogs: RÜFÜS DU SOL

Başlıklardan...

Menü