Tek Dizide 16 Film: Our Belowed Summer

K-Drama sevenler ya da bu dünyayı bilmeyenler ve dahil olmak isteyenler için iyi bir başlangıç olabilecek bir öneriyle geldim. ‘’Our Beloved Summer’’ Netflix’in Kore yapımlarından biri olan bu dizinin başrollerinde Parasite filminden tanıdığımız Choi Woo-Shik ve Itaewon Class dizisinden tanıdığımız Kim Da-Mi var. Bu ikili daha önce de birlikte The Witch filminde başrolü paylaşmıştı. Aynı zamanda dizinin soundtrackinde BTS’ten V’nin solo şarkısı ‘’Christmas Tree’’yi sıkça duyuyoruz. Dizi gençlik yıllarında sevgili olmuş iki kişinin 20’li yaşların sonunda tekrar yollarının kesişip her iki deneyiminde belgesel şeklinde kaydedilmesi üzerinden ilerliyor. Bir bakıma dizi aşka, ilişkilere, kişilere ve ilişkiler ile kişilerin zaman içindeki gelişimine geçmiş-günümüz arasındaki geçişlerle bakıyor. Diziyle ilgili en sevdiğim detay ise bölüm adları oldu. 16 bölümden oluşan bu dizinin her bölümü, bölüm içeriğinin konusuyla benzerlik taşıyan hepimizin bildiği popüler filmlerin adını taşıyor. Senaryosu Lee Na-Eun tarafından yazılmış dizinin bu özelliğinin çok güzel bir dokunuş olduğunu düşünüyorum. Bu diziyi izlerken referanslar sayesinde aslında bir yandan da bilinen filmleri şöyle bir hatırlıyorsunuz. Daha fazla uzatmadan tek tek bölüm adlarına bakalım.

Bölüm 1: I Know What You Did Last Summer
90’ların sonuna doğru yayınlanmış korku film serisi olmasının yanında Shawn Mendes ve Camila Cabello’nun 2015’te yayınlanmış aynı adlı bir şarkısı bulunmakta. Bu bölümde karakterlerin hayatlarının ilk kesiştiği o yaz günleri anlatılıyor.

Bölüm 2: 1792 Days of Summer
Burada gün sayıları değişse de referans edilen film ünlü romantik komedi ‘’500 Days of Summer’’. Bu bölümde karakterlerin arasındaki aşk-nefret ilişkisinin yarattığı komik çekişmeyi izliyoruz.

Bölüm 3: 10 Things I Hate About You
Bu bölümde çoğu insanın favori romantik-komedi filmlerinden olan ‘’10 Things I Hate About You’’ nun tıpkı başlığındaki gibi karakterlerimiz birbirinden nefret ettikleri özellikleri sayıyorlar.

Bölüm 4: The Boy, or the Girl, We Liked Then
Bu bölümde referans edilen film ise 2011 Tayvan yapımı ‘’Those Years, The Girl We Chased After Together’’ diğer adıyla ‘’You Are The Apple Of My Eye’’. Karakterlerin lise zamanına odaklanılan bu bölümde tıpkı filmdeki gibi en iyi öğrenci ve en kötü öğrenci arasındaki ilişkinin romantik bir hal alışını izliyoruz.

Bölüm 5: A Secret That Cannot Be Told
‘’Secret’’ 2007 Tayvan yapımı bir film. Bu bölümde dizinin incelediği sır ise en yakın arkadaşının sevgilisine his beslemek ve bu sırla yaşamak.

Bölüm 6: Pride and Prejudice
Romantik hikayelerin başında gelen Türkçe’ye genellikle ‘’Aşk ve Gurur’’ olarak çevrilmiş olan hem filmi hem kitabıyla ünlü bu esere referans edilen bölümde ise gurur-aşk çatışmasını bu çiftimiz özelinde izliyoruz.

Bölüm 7: Catch Me If You Can
Bu bölümde aynı adı paylaşan ünlü filmdeki gibi karakterlerimizin birbirinden kaçışlarını görüyoruz.

Bölüm 8: Before Sunset
Romantik filmler denince akla ilk gelen filmlerden olan Before Sunrise üçlemesinin ikinci filmiyle aynı adı taşıyan bu bölümde karakterlerimizin ilişkisi geçmiş-günümüz karşılaştırılarak birlikte çıkılan bir yolculuk üzerinden inceleniyor.

Bölüm 9: Just Friends
2005 Amerikan Komedi filmi olan ‘’Just Friends’’ filmiyle adlandırılmış bu bölümde karakterlerimiz sadece arkadaş kalmaya karar veriyorlar.

Bölüm 10: Hello, My Soul Mate
Aynı adlı 2016 Çin Yapımı filmdeki gibi bu bölümde de iki çocukluk arkadaşının ilişkileri inceleniyor.

Bölüm 11: Our Nights Are More Beautiful Than Your Days
1989 Yapımı ‘’ My Nights Are More Beautiful Than Your Days’’ Fransız filmine ismiyle referans yapılan bu bölümde konu oldukça farklı ilerliyor aslında.

Bölüm 12: Begin Again
Aynı adlı filmde de gördüğümüz ikinci şans ve bir daha denemeyi görüyoruz.

Bölüm 13: Love Actually
2003 Yapımı aynı adlı film gibi bu bölümde birden fazla karakterin aşkla olan eski veya yeni deneyimlerini izliyoruz.

Bölüm 14: Life Is Beautiful
Oldukça ünlü bu filmin adıyla adlandırılmış bu bölümde ise karakterlerin kendi hayatlarına dair savaşlarını görüyoruz.

Bölüm 15: Three Idiots
2009 Yapımı bu Bollywood filmindeki gibi 3 iyi arkadaşın birbirleri ve dolayısıyla hayatla olan ilişkilerini görüyoruz.

Bölüm 16: Our Beloved Summer
Ve son bölümde her şey birleşip diziyi oluşturuyor ve tamamlıyor. Kişisel olarak genelde izlediğim çoğu K-Drama’da senaryonun başında yaratılmış büyük gizemlerin sonunda yeterince tamamlanmayıp boşluk kalması beni hayal kırıklığına uğratır. Fakat dizinin başından itibaren oldukça tutarlı, gerçekçi hikayeler oluşturulup sonunda da tatmin edici bir finalle bağlanıyorlar. Yerinde oyunculuklar ve göze hitap eden çekimleriyle bu diziye bakmanızı tavsiye ederim.

Radyo Hacettepe

94. Oscar Ödülleri’ne Doğru
Kara Şövalye’nin İntikamı! (The Batman Spoilersız İnceleme)