Spotify’da Daha İleriye En İyiye!

Müzik platformu Spotify; kullanıcıya özel çalma listeleri, haftalık keşifler, yıllık müzik özetleri, arkadaşınla ortak çalma listesi oluşturabilme imkanı ve hatta evcil hayvanının müzik zevkini öğrenebilme gibi her gün yeni benzersiz özellikler sunarak bizi nasıl şımartacağını itiraf edelim, iyi biliyor.

Geçtiğimiz günlerde de, üniversite öğrencisi indirimli kullanıcıların veri analizleri kullanılarak özel bir çalma listesi oluşturuldu. Radyo Hacettepe olarak Türkiye’deki 165 üniversite için hazırlanmış bu müzik listelerinden üniversitemiz Hacettepe için derlenmiş olan listenin incelemesini yapalım dedik!

Hazırlanan çalma listesi 2021 başından beri Hacettepe öğrencilerinin dinlediği ortak şarkıları içeriyor ve ilerleyen zamanlarda listenin güncellenmesi de yapılacak gibi duruyor. Every Noise at Once adlı siteden paylaşılan bu içerikle, 100 şarkılık çalma listesinin yanı sıra müzik dinleme alışkanlıkları birbirine benzeyen üniversiteleri ve üniversitelerin en çok dinlediği müzik türünü görmek mümkün.

Gelelim Hacettepe çalma listesine! İlk gözüme çarpan 8 adet Ankara temalı şarkı olmasıydı. Pandemi nedeniyle çoğumuzun hasret kaldığı gri şehrimizle ilgili şarkılar olması aslında gayet normal. Ankara temalı şarkılar arasından henüz listede olmayan ama bir gün ekleneceğini düşündüğüm “Ankara’da Aşık Olmak” şarkısını da es geçmeyelim ve hatırlatalım. Listede bir diğer dikkatimi çeken nokta da üçüncü yenilerin bolca olmasıydı. Lalalar, Hedonutopia ve Henry The Lee’den birer şarkı olması ve genel itibariyle alternatif rafine zevkleri kovaladığımızı görmek sevindirici.

Verilere göre Hacettepelilerin en çok dinlediği müzik türü ise Türkçe Rock! Burada fark ettiğim, özel üniversitelerin ortak olarak Türkçe Pop, devlet üniversitelerinin ise Jazz ve Türkçe Rock sever olduğuydu. Hepimiz Radyo Hacettepe’ye  eskiden beri Rock ruhunun işlenmiş olduğunun ve  Rockçı doğduğumuzun ucundan farkındayız diye düşünüyorum. Listede sadece 9 yabancı şarkı ve 1 soundtrack parçanın olması ise bana göre yetersiz kalan kısımlardı.

Sonuç olarak biz yine de Radyo Hacettepe müziklerinin şehrin en taze ve en iyi müzikleri olduğunu kulaklarınıza fısıldayalım. Bahsi geçen derlemeyi dinlemek isteyenler için bahsettiğimiz çalma listesini aşağı ekleyelim!

Bu yazıyı paylaşın:
Sonraki yazı