En Düşük Reytingli Oscar

92.’si düzenlenen Akademi ödülleri veya popüler adıyla Oscar Ödülleri, bu sene de renkli anlara sahne oldu. Seneye de olacak ama konumuz bu değil. Konumuz en düşük reytingli oscarın bilinenleri, bilinmeyenleri ve az bilinenleri…

Bradd Pitt’in sonunda Oscar almasını, Eminem’in olaylı performansını falan bir yana bırakalım. Önce politik doğruculuktan nasibini alan anlara bir göz atalım:

1. Elbette ilk olarak, Joaquin Phoenix’in ödül konuşması:

2. Dokuz dilde söylenen “Into the Unknown” performansı:

3. 63 yaşındaki Tom Hanks’in orkestradaki görevli subayla şınav çekmesi:

4. En iyi film ödülünü ilk defa İngilizce olmayan bir filmin kazanması:

5. Natalie Portman’ın Oscar’a aday gösterilmeyen kadın yönetmenlerin isimlerini üzerinde taşıması:

Kendisinin bu hareketi oldukça ses getirerek takdire şayan olsa da, şunun gibi bazı eleştirilerin hedefi oldu:

6. #Recycle hareketi:

Törenin güzel ayrıntılarından biri de Elizabeth Banks ve Jane Fonda gibi isimlerin törende daha önceden de giydikleri bir kıyafeti tekrar giymeleri oldu. Elizabeth Banks, aşağıda yer alan fotoğrafını kendi Instagram hesabında “#recycle” etiketi ile paylaştı.

Jane Fonda zaten daha önce bir daha asla yeni kıyafet almayacağını açıklamıştı. Kendisi aynı zamanda bir iklim aktivisti.

Magazinsel anlamda pek olaylı geçmeyen, herkesin çok şık, çok mutlu olduğu, yukarıda görebileceğiniz üzere toplumsal konularda vermeye çalıştıkları mesajları ile Oscar tarihinin en düşük reytingli töreni olduğunun açıklanmasına pek de şaşırdık diyemeyeceğiz doğrusu. İnsanımız rezillik seviyor…

7. Eminem Dosyası:

Eminem’in “Lose Yourself” şarkısını seslendirdiği anlarda Martin Scorsese, Billie Ellish gibi seyircilerin tepkileri oldukça gündem olmuştu. Hatırlayalım…

Bu fotoğrafların yayılmasıyla birlikte Martin Scorsese’nin kızı Francesca Scorsese kişisel Instagram hesabından, babasının Eminem’in Oscar’daki performansından keyif aldığını açıkladı. “Bir şeyler dinlerken gözlerini kapatmayı seviyor.”

8. WTF Moment:

Koreli, Korece konuşan, Kore’de yaşayan, Koredeki sosyal eşitsizliği eleştirme amacıyla çektiği filmde Koreli karakterleri oynaması için Koreli oyuncularla çalışan Bong Jon Hoo’ya sorulan “Filmi Korece yapma kararını size ne verdirdi?” sorusu da “wtf moment” olarak akıllarda kalacağa benziyor…

Bu yazıyı paylaşın:
Sonraki yazı
Üçüncü Dalga Kahveciler
Önceki yazı
Underdogs: KSI

Başlıklardan...