58. Antalya Altın Portakal ödülleri sahiplerini buldu

2-9 Ekim’de düzenlenen 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüllerin sahipleri belli oldu. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Ferit Karahan’ın şehirden tamamen izole, oldukça disiplinli bir yatılı erkek okulunda geçen “Okul Tıraşı” En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu kategorilerinde ödüle layık görüldü. Yönetmen Ferit Karahan filmini Covid19 salgından etkilenen ve yaşamını yitiren babasına adadığını söyledi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi “Kafes” filmindeki rolüyle Tarhan Karagöz, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi ise “Zuhal” filmindeki rolüyle Nihal Yalçın oldu.

Diğer ödüller ise şöyle;

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu/ Nezaket Erden (İki Şafak Arasında) – Özay Fect (Kafes)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu/ Erdem Şenocak (İki Şafak Arasında)
En İyi Sanat Yönetmeni/ Billur Turan (Anadolu Leoparı)